Областният съвет на БФС в Бургас организира три детски турнира по повод Деня на детето, в които ще вземат участие близо 700 деца. Първата надпревара е международният турнир по Футбол 7 „Приморско лято” 2017, който се осъществява в сътрудничество с Община Приморско и ФК „Ропотамо”. Състезанието ще се проведе от 31 май до 4 юни и в него ще вземат участие 12 отбора, съставени от деца, родени през 2006 г.

Отборите, които ще премерят сили на стадион „ММЦ” в Приморско са: ЦСКА-София, "Левски", ДИТ, "Ботев" (Пловдив), "Берое" (Ст.Загора), "Етър" (В.Търново), "Дунав" (Русе), "Черно море" (Варна), "Ропотамо" (Приморско), "Вардар" (Скопие, Македония), "Кикер" (Сърбия), "Краево" (Сърбия) и "Аполон 04" (Крагоевац, Сърбия).

Откриването ще се състои на 1 юни, четвъртък от 09:30 часа, а награждаването и закриването на състезанието ще се проведат на 4 юни, неделя от 12:00 часа.

Вторият турнир по футбол 7 се организира в сътрудничество с Община „Поморие” и ФК “Поморие”. В надпреварата, която ще се проведе на 1 юни ще премерят сили 8 отбора, съставени от деца, родени 2008 г.  Всеки отбор – участник ще получи комплект екипи и топки, а завършилите на първо място ще бъдат наградени с купа.

Програма на турнира

Третият турнир  - „Атлетик Къп 2017” се осъществява със съдействието на Община „Несебър” и ФК „Атлетик 2014”. В състезанието по футбол 7 между 1-4 юни ще вземат участие отбори, които са разпределени в три възрастови групи - 2006, 2007 и 2008 г.

Програма на турнир, родени 2006 г.

Програма на турнир, родени 2007 г.

Програма на турнир, родени 2008 г.

Целта на турнирите е развитието и популяризирането на детско-юношеския футбол, създаването на условия и възможности за приобщаването на подрастващите към организирано практикуване на спорт, в частност – футбол, повишаване нивото на майсторство на младите футболисти, както и укрепване на сътрудничеството в областта на развитието на масовия футбол.