На свое редовно заседание Комисията „Етика и Феърплей“ разгледа предоставените документи от провелите се мачове от 24-ия кръг на Първа лига и от 19-ия на Втора лига и взе отношение по казуса, касаещ поведението на президента на Славия Венцеслав Стефанов. 

От изявлението, публикувано на сайта на футболната централа, става ясно, че той е атакувал съдията Станислав Тодоров в тунела на полувремето на столичното дерби, което "сините" спечелиха с 3:0. След двубоя Стефанов изригна, недоволен от съдийството и каза: "Директивата е ясна – всички на колене пред Левски. Ако не застанеш, съдиите те приземяват."

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Членът на Изпълкома на БФС дори обясни, че очаква да бъде наказан за думите си. Предстои да разберем и решението на Дисциплинарната комисия.

Изявлението на Комисията "Етика и Феърплей":

"В докладите на всички длъжностни лица са констатирани следните прояви:

След края на първото полувреме на срещата Славия – Левски, при прибиране на съдийската бригада в тунела г-н Стефанов отправя обидни и заплашителни думи спрямо главния съдия. След края на двубоя, пред средствата за масова информация, г-н Стефанов отправя необосновани предположения за бъдещо тенденциозно съдийство в полза на ПФК Левски (София).

Комисията „Етика и Феърплей“ намира действията и поведението на г-н Стефанов за неетични в качеството му на ръководител на футболен клуб и на член на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз. Комисията подчертава, че подобни прояви са в разрез с етиката и феърплея в спорта."

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019