БФС ще решава по спешност разразилия се скандал между Черноморец и ЦСКА по повод преминаването на Абел Анисе при "червените". На "Армията" се състоя официално представяне на мадагаскареца, който се гласи да играе за 31-кратните шампиони. Договорът на футболиста с ЦСКА е за срок от 2,5 години и е бил подписан в петък. От "Армията" твърдят, че няма пречка Анисе да заиграе при тях, тъй като е свободен агент, но не така мислят в Черноморец. Изпълнителният директор на бургаския клуб Пламен Киряков твърди, че играчът все още е собственост на "акулите" и призова БФС да изхвърли ЦСКА от "А" група и да ги прати при аматьорите заради нерегламентираните действия.

Освен това шефът настоява правата на Анисе и Мадам Ба да бъдат спрени. Футболистът е върнал 3 месечни заплати по сметките на Черноморец, след което е заявил, че си тръгва от клуба, защото не са му платени тези 3 месечни възнаграждения.

"Към настоящия момент БФС не може да прекрати договора на Анисе по вина на клуба", категоричен е Киряков.

Големият спор принуждава БФС да реши казуса. Извънредното събрание на Спортно-техническата комисия ще се състои в петък. На него трябва да има решение и да стане ясно на кой клуб е играч Анисе. Ако БФС го присъди на ЦСКА, "акулите" обещават още по-грандиозен скандал.