Скандалът с новото попълнение на ЦСКА Абел Анисе се разраства, след като от досегашния му клуб Черноморец изкараха на бял свят документите, с които доказват, че заплатите на футболиста са били плащани. Въпреки това мадагаскарецът реши да разтрогне договора си с "акулите" и предпочете да заиграе при "армейците".

Изпълнителният директор на Черноморец Пламен Киряков заяви, че Анисе няма основание за това свое действие. Шефът представи документи, които показват, че новото попълнение на ЦСКА все още има договор с "акулите".

Киряков показа и по колко е получавал на месец Анисе. Мадагаскарецът е прибрал чиста сума за септември 7559,16 лв, а за октомври тя е била 10 757 лева. Разликата от малко повече от 3000 лева идва от по-доброто представяне на играча през октомври в сравнение със септември. Анисе обаче решава да се откаже от парите на Черноморец и ги връща по сметките на клуба. Така той разтрогва едностранно договора си и решава да заиграе в ЦСКА.

"Акулите" апелират БФС да накаже "армейците" като отстрани клуба от "А" група и го пречисли към аматьорските клубове във "В". Ръководството на Черноморец иска още спиране правата на Анисе и мениджърката му Мадам Ба.

2_12.jpg