Ръководството на БФС излезе с официално обръщение към премиера Бойко Борисов. Управата на българския футбол призовава да не бъде спирано първенството, тъй като това ще доведе до фалита на много родни клубове. Както е известно, вчера Националният оперативен щаб призова за спиране на масовите спортни прояви за четири месеца.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

ОБРЪЩЕНИЕТО НА БФС ДО ПРЕМИЕРА
И.д. президентът на Българския футболен съюз Михаил Касабов изпрати отворено писмо до министър-председателя на Република България Бойко Борисов с копие до министъра на младежта и спорта Красен Кралев и министъра на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов с молба обявените на 23 ноември т.г. проектомерки за превенция на разпространението на коронавирус на територията на страната и конкретно – предложението за преустановяването на всякакъв вид колективни спортни мероприятия от 27 ноември т.г., да не засягат футболните първенства в първите три нива у нас.

Като аргумент БФС посочва редица обективни обстоятелства, включващи както изготвения от централата и приет от ММС и МЗО строг протокол за провеждане на състезателно-тренировъчна дейност в условия на COVID-19, така и потенциалните тежки финансови и кадрови загуби за футболните клубове у нас.

На база официално изразената подкрепа за искането от страна на всички професионални клубове в България, ръководството на БФС призовава за доиграване на оставащите двубои до края на есенния дял на първенствата (и отложените поради карантинните мерки мачове) до 20 декември 2020 г. и подновяване на кампанията през втората половина на февруари 2021 г. (ако обстановката позволява), с цел запазване на жизненоважния ритъм в системата на българския футбол.

Българският футболен съюз и лично Михаил Касабов подкрепят отвореното писмо на президента на БФВ Любомир Ганев до държавните институции по същия казус и изразяват категоричното си становище, че, от позицията си на административен и регулаторен орган на футбола у нас, ще продължат да изпълняват всички ангажименти, свързани с обезпечаване на максимално защитена среда за провеждане на тренировъчно-състезателен процес.