Доста ограничения и забрани трябва да изтърпят феновете по трибуните на емблематичния стадион "Уембли", ако искат да гледат на живо мача от квалификациите за европейското първенство по футбол през 2020 г. между Англия и България на 7 септември. 

Българският футболен съюз публикува правилата, които привържениците трябва да спазват.

Ето и цялото съобщение на БФС:

Българският футболен съюз желае да предостави на привържениците на националния отбор, които ще подкрепят състава на Красимир Балъков в мача му срещу Англия на 7 септември в Лондон, важна информация, свързана с организацията на двубоя.

Двубоят между Англия и България е с начален час 17:00 местно време (19:00 българско време), като входовете на стадион "Уембли" ще бъдат отворени в 15:30 часа местно време.

Всички привърженици се призовават да пристигнат на стадиона не по-късно от един час преди първия съдийски сигнал. Заради съображения за сигурност охраната на "Уембли" не допуска на трибуните чанти или раници с размери, по-големи от лист хартия, формат А4 (височина 297 мм, широчина 210 мм и дълбочина 210 мм). Всички покупки, направени от фен-магазина на стадиона, ще бъдат опаковани в прозрачни пликове и ще могат да бъдат внесени на трибуните.

Препоръчително е запалянковците да не внасят на трибуните храна и напитки.

Дискриминационните скандирания, расистките лозунги и символи са категорично забранени и биха могли да доведат до арест и отстраняване от стадиона.

Алкохол на стадион "Уембли" не може да бъде внасян. Алкохолни напитки ще бъдат продавани на стадиона срещу документ за самоличност, удостоверяващ навършено пълнолетие. Лица във видимо нетрезво състояние няма да бъдат допускани на трибуните.

Тютюнопушенето в рамките на стадиона е абсолютно забранено, а нарушителите се отстраняват от трибуните. Употребата на електронни цигари също е забранена.

Привържениците имат право да внасят знамена и плакати, без да изискват разрешението на охраната на стадиона, в следните случаи: ако площта на знамето е по-малка от 250 кв. см.; ако към него няма прикачена дръжка; ако не съдържа рекламни или комерсиални послания, както и обидни и расистки такива. Метални прътове са напълно забранени.

Списъкът със забранените за внасяне предмети включва още ножове, пиротехника, димки, тромби, факли, оръжия, лесно възпламеними материали, лазерни устройства, бутилки, стъклени съдове и други артикули, които биха могли да бъдат използвани с цел нараняване на друг човек.

На стадиона няма да бъдат допускани и незаявени предварително музикални инструменти - тромпети, барабани и други предмети, които биха могли да нарушат спокойствието и комфорта на околните.

Всички фенски атрибути, които не отговарят на изискванията, ще бъдат конфискувани на входовете, а притежателите им рискуват да не бъдат допуснати до трибуните.

За нуждите на хората с увреждания, на семейства с малки деца и на трудноподвижни лица домакините организират транспорт между метростанцията "Wembley Park" и стадиона. Услугата ще бъде активна между 13:30 и 20:45 часа местно време.

Ако зрител напусне стадиона, той няма да получи обратен достъп до трибуните, освен в случай на форсмажорни обстоятелства (медицински проблем).

Лица под 14 г. трябва да бъдат придружавани от пълнолетен гражданин, а на стадиона не се допускат деца под 2 г.

За улеснение на гостуващите запалянковци домакините предлагат и списък с най-лесните начини за достигане на стадион "Уембли":

С мрежата на метрото:

1. Метростанция Wembley Park - на 5 минути пеша от стадиона (линия Metropoliten директно до Backer Street или линия Jubilee директно до Backer Street и Bond Street).

2. Wembley Central - 15 минути пеша от стадиона (линия Backer Woo директно до Merylebone, Backer Street и Oxford Circus).

Наземна влакова мрежа:

1. Wembley Central - 15 минути пеша от стадиона;

2. Спирка стадион "Уембли" - на 5 минути пеша от стадиона.

Привържениците се призовават да използват градския транспорт поради ограничените паркоместа на стадиона.

В деня на мача движението около стадиона ще бъде затруднено около 4 часа преди началния съдийски сигнал, затова феновете трябва да планират предварително транспортирането си.

До стадион "Уембли" се достига и с автобусни линии 18, 83, 92 и 224. Лондонските автобуси вече не приемат пари в брой, а единствено специалната Oyster-карта или безконтактна банкова такава. Цената на един билет е 1,50 лири.
Нашата квалификационна група за Евро 2020