В БФС се прочуха с неадекватно решение, с което за пореден път стана ясно, че едната комисия не знае какво прави другата. След като съдията на мача "Левски" - Локомотив (София) (2:1) - Стефан Спасов, беше изхвърлен от съдийството, тъй като удари сериозно рамо на "сините", "железничарите" поискаха отмяна на червените картони на Том и Александър Бранеков, както и на жълтия на Александър Дюлгеров за дузпата срещу Базил Де Карвальо. Наказателният удар от Съдийската комисия определиха като симулация на звездата на "Левски". Треньорът на Локо (Сф) Емил Велев тайно се надяваше да разчита на основните си играчи и утре, когато тимът му гостува отново на "Герена", но в 1/2-финал за Купата на България.

Оказа се обаче, че Съдийската комисия само е изхвърлила Стефан Спасов, а не е разгледала случаите с Том, Бранеков и Дюлгеров. Шефът на Дисципа Юри Кучев изненадващо съобщи след днешното заседание, че в оглавяваната от него комисия не е пристигало становище на Съдийската и при това положение правата на играчите се спират до изясняване на случая.

"Вие може да знаете за такова становище, но ние не знаем нищо. При това положение, след като нямаме становище по картоните на тримата футболисти, ние сме длъжни да им спрем правата до изясняване на случая. Така Бранеков и Том от Локомотив (София) и Рене Михелич от "Левски" са със спрени права за утрешния мач", обясни Кучев.

"Същевременно наказваме Александър Бранеков за 2 мача и с глоба от 2000 лева, съответно по хиляда за обидни изказвания пред медиите и за неприличен жест. Относно червения му картон ще се произнесем тогава, когато получим становището на Съдийската комисия, заедно с казусите на останалите двама играчи", добави председателят на Дисциплинарната комисия.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ