Ексцентричният треньор на Локомотив (София) Емил Велев направи култово изказване преди първия 1/2-финал за Купата на България срещу "Левски", който ще се играе в сряда от 17:45 часа на "Герена". Кокала е наказан и за този мач, както беше и в събота, когато изгледа от Сектор "Г" загубата на своите с 1:2. Шампионатният двубой беше опорочен от рефера Стефан Спасов-Пастата, който удари сериозно рамо на "Левски" и веднага след срещата от БФС обявиха, че го изхвърлят от съдийството. Мачът в сряда ще ръководи Христо Ристосков, като Велев изрази учудването си, че именно на него е поверена важната среща. Кокала дори обиди Ристосков, заявявайки, че се е "поосвинил", въпреки че е ходил на дебелариум в Австрия.

"Олеееее, наистина ли той ще е съдия? Доколкото знам е бил на дебелариум в Австрия, но това явно не му е помогнало, защото като го гледам доста се е поосвинил", изригна Кокала по адрес на рефера от Сандански.

Велев увери, че на всяка цена Локомотив (София) ще се яви за мача на "Герена", опровергавайки информациите, че "железничарите" обмислят бойкот.

"На всяка цена ще сме там. Явно, че много насериозно ни взимат и някои хора слагат очилата с друг цвят и казват, че всичко е било така, както са го дали - червени картони, дузпи, жълти картони", коментира още Велев в предаването "Пред банята" по ТВ7.

Кокала сподели и как се е чувствал в Сектор "Г" на "Герена". "Нямаше как. Горе в журналистическата ложа е +70 градуса и има над 700 човека. Сектор "В" може всеки момент да падне. Избрах си най-добрия сектор. Случайно стана с тази червена шапка. По принцип не обичам да нося червено. Поради липса на "А" сектор сега ще се въртя между "Б", "Г" и "В". Няма кой да ме спре на „Герена". Жалко, че не ми дават да минавам през терена, защото ще бъда като совалка", каза Велев.

Треньорът на Локомотив (София) заяви, че е против наказанията за треньорите, лишавайки ги от възможността да стоят край страничната линия по време на мачове. Както е известно, Кокала бе наказан за 2 мача заради влизане на терена.

"Аз съм против тези наказания за треньори и играчи. И днес Петев влезе на терена, но същият съдия, който ме изгони мен в Своге не му каза да се качи на трибуните. Да аз съм за глобите, но не може да лишаваш един човек от работата му. Сега защо е нужно да седя по пейките и да крещя като някакъв пъдар", каза още Емил Велев. 

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ