Изпълкомът на БФС и днес не излезе с официално решение коя телевизия ще предава мачовете от “А” и двете “Б” групи от новия сезон. Както е известно, БиТиВи Екшън се отказва да сътрудничи с футболния ни съюз и двубоите ще преминат в ръцете на други телевизии. По-рано през деня Бойко Борисов обяви, че правителството ще даде 1,8 милиона лева на БНТ, за да излъчва двубоите. Засега финалът за Суперкупата между ЦСКА и Литекс (30 юли, събота) остава без телевизионен ефир. “Най-вероятно БиТиВи отказва да дава мача, чакаме писмен отговор, за да може евентуално да намерим друга телевизия“, каза Боби Михайлов.

“Днес получихме писмо за споразумение с БиТиВи (б.р. – става въпрос за удържаните 1,6 милиона лева, които клубовете не получиха през пролетта), затова утре викам клубовете да го обсъдим. Не мога да изнеса данни за какво става. Най-късно в понеделник ще имаме яснота с кои телевизионни оператори ще се преговаря за новия сезон. До момента няма договор. БиТиВи устно отказа и няма да предават мачовете, трябва да търсим друга телевизия”, допълни шефът на БФС.

“Каквото трябва е направено за блокираните часове. БиТиВи няма оферта за новото първенство, едно от новите предложения се доближава до тяхното. Тежко е на нас, на телевизиите и на клубовете, затова толкова дълго време се преговаря. Можем да бъдем благодарни на премиера Бойко Борисов за средствата, които отпуска на БНТ да дава част от първенството”, завърши Михайлов./БЛИЦ