Съдийската комисия към БФС определи рефера на дербито Лудогорец – ЦСКА. Двубоят е на 22 септември (събота) от 20:00 часа на стадиона в Разград. Георги Йорданов от Габрово е главен рефер, помощници ще му бъдат Венцислав Гаврилов и Иво Колев, четвърти съдия е Цветан Кръстев.

В БФС явно бързо са забравили какво направи Георги Йорданов преди по-малко от година. Той ръководи дербито ЦСКА – Лудогорец от 15-ия кръг на миналия сезон, което завърши 2:2 на “Българска армия”. Първо един от асистентите му тогава – Николай Ангелов, вдигна засада и отмени чист гол на Емил Гъргоров. След това Георги Йорданов не даде чиста дузпа на Костадин Стоянов срещу Марселиньо.

След края на мача за първи път Кирил Домусчиев изригна срещу положението в българския футбол. “Жална му майка на ЦСКА, докато има перовци и поръчкови съдии”, каза благодетелят на Лудогорец по повод действията на рефера.

Георги Йорданов е ръководил още един важен мач на Лудогорец – победата с 2:1 срещу “Левски” през септември 2011 година. Тогава в 7-ия кръг домакините от Разград откриха новия си стадион и играха на него за първи път пред погледа на Борислав Михайлов и Бойко Борисов.

От началото на сезона Георги Йорданов ръководи Лудогорец – Берое (3:1), като изгони Елиаш да Силва от старозагорския тим десетина минути преди края на двубоя./БЛИЦ