Българският футболен съюз ще започне разследване на инцидентите с феновете на ЦСКА в Разград около мача срещу Лудогорец.

"Това, което ще направя аз, е да поискаме една проверка по случая, чрез кординационния център на МВР, за да изясним какво се е случило. Ще напиша писмо до тях, в което ще изискаме да получим информация затова, дали е имало наранени хора и колко на брой са те", заяви Ели Ваташка, която отговаря за връзките с привърженици във футболната централа.

Скандалните сцени се разиграха преди и по време на мача между двата състава, а “червени” фенове се обадиха в редакцията на БЛИЦ за да разкажат за случващото се.

"Нормално и очаквано се получи това напрежение заради големия залог. Единият от проблемите, който се получи е, че привърженици на ЦСКА бяха закупили билетите за сектора, където са домакините. Те бяха предимно от Разград и околните места и затова изпаднаха в неловка ситуация. Купените от тях билети са били скъсани и затова, не е имало как да им бъдат върнати парите", разясни още Ваташка.

"След това са направили опит да отидат до сектора за гости, където, да се настанят, но се сблъскали с необичайна и необяснима агресия от стюардите. Недопустимо е да се прилага насилие".

Според Ваташка феновете на ЦСКА са се оплакали, че са удряни със сгъваеми палки, които са наподябали на чукове.