БФС защити съдията Станислав Тодоров, който помогна на Лудогорец да победи с 1:0 Локомотив (София) в мача от 19-ия кръг на "А" група, игран вчера в Своге. Реферът от Шумен изгони с директен червен картон Кристиян Добрев още в 24-ата минута и по този начин улесни задачата на шампионите и те взеха трите точки от "железничарите". От Локо (Сф) обяснимо се разгневиха след последния съдийски сигнал, като най-разпален беше Георги Марков.

Изпълнителният директор на клуба от "Надежда" не само атакува Станислав Тодоров, а и скочи остро на Лудогорец и в частност на Кирил Домусчиев, като дори прогнозира, че шампионите от Разград до 2 години няма да ги има.

"Такива изкуствени отбори развалиха футбола в България. Вече трети мач играем с човек по-малко. Какъв е тоя съдия? От Шумен?! Що не си взеха някой от Разград. Веднага подаваме жалба. Да се махат тия съдии и да идват млади момчета, поне да знаем защо те грешат", изригна Георги Марков след загубата в Своге.

В крайна сметка обаче шефът в Локо (Сф) си изпати заради думите си и на днешното си заседание Дисциплинарната комисия към БФС реши да защити Станислав Тодоров и Лудогорец, глобявайки "железничарите" с 5000 лева.

Решението по случая:

* За нанесени обиди към длъжностните лица на футболната среща ФК Локомотив – гр. София – ПФК Лудогорец – гр. Разград, от Георги Марков (Изп.Директор на ПФК Локомотив – гр. София) и Чавдар Цветков (Спортно-технически Директор на ПФК Локомотив – гр. София), на основание чл.36, ал.1, т.1, буква „А” – предложение – 1, ДК наказва ПФК Локомотив – гр. София с имуществена санкция в размер на 5000 лв.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ