Треньорът на лидера в "Б" група Красимир Бислимов остана доволен след мача с Места (Хаджидимово), спечелен с 6:4 след изпълнение на дузпи и класирал Спартак (Плевен) напред в турнира за Купата на България.

"Знаехме, че ще ни е трудно и знаехме, че в южния край се играе със сърце. Аз казах на момчетата, че ако не постъпят по същия начин и не приемат нещата сериозно, ще изживеем доста тежки минути. Така и стана. Получи се един мъжки мач, в който и двата отбора можеха да вземат победата. Добре е, че ние все пак продължаваме. Вярно е, че държахме топката по-дълго време, но какво означава това, ако няма голове", коментира пред БЛИЦ Красимир Бислимов след края на мача.

"Бях дал почивка на някои от титулярите. Все пак ние имаме тежка програма и цели, които да преследваме. Трудно е да стигнеш върха, но е още по-трудно да се задържиш на него. Вярно е, че има и закономерности като например това, че имаме 6 победи и 1 равен, но трябва да бъдем на ниво във всеки мач. От друга страна момчетата, които влязоха и ги замениха трябваше да защитят местата си в отбора, а така също и своите претенции. Опитвам се освен това във всеки мач – приятелски, за купата или първенството, трябва да подхождаш максимално сериозно и да отстояваш името си", добави треньорът на Спартак (Плевен).

"За малко не се класирахме и няма как да не съжаляваме. На отбора ни може би не достигна малко самочувствие, за да успее", каза пък треньорът на Места Атанас Пецев.

"Момчетата не можаха да си повярват до край, че могат да победят лидера в „Б“ група. Все пак фактът, че повеждахме три пъти в резултата говори немалко за нашия отбор и това, че имаме потенциал и възможности. От тук нататък ни остава да показваме същата игра в първенството, за да печелим мачове и да вървим напред в класирането. Що се отная до това, че феновете си бяха пожелали ЦСКА, „Левски“, Лудогорец или Пирин (Гоце Делчев), ако продължим, ние нямахме евентуални предпочитания за това. Пък и за какви предпочитания можем да говорим, след като мачът със Спартак (Плевен) не беше завършил и предварително да говорим. Аз лично не съм мислил и не съм си пожелавал някой противник. Просто не казвам хоп, преди да скоча. То излиза, че поставяме каруцата пред коня. Естествено, че винаги е предизвикателство да играеш срещу отор от „А“ група, а още по-голямо срещу някой от грандовете. Лично аз съм доволен от отбора и неговото представяне. Показахме, че сме колектив и показахме дух, което не е никак маловажно. Бяхме повече от достоен противник на лидера в „Б“ група", добави Атанас Пецев.