Изключително грозна случка се разигра в пловдивската „Б"областна група. Както вече съобщихме, на мача между Поповица и "Ботев" (Дебър), главният съдия Даниел Краевски бе пребит, а тъчреферката Лилия Думбалакова отнесе юмрук и псувни от футболист на домакините.

Topsport.bg се свърза с пострадалата Лилия Думбалакова, която разказа подробно за инцидента.

„Искам да разкрия истината, тъй като доста неверни неща се изписаха. В 18-ата минута на мача главният рефер Даниел Краевски отсъди фаул в полза на гостите от Дебър. Тогава играч на домакините започна да блъска съдията и той естествено му показа червен картон. Треньорът на тима нахъса всичките футболисти да търсят сметка за отсъждането. Почти всички започнаха да блъскат рефера. За съжаление имаше само един човек охрана и той не беше близо до случващото се. Колегата Краевски пострада доста. Започнаха да го удрят където видят. Целиха го с всичка сила с топката. Скъсаха му картоните. Гаврата беше пълна. Той естествено свири края на мача.

Тръгнахме бързо към съблекалните. Футболистите и публиката обаче ни настигнаха и състезателят с номер 5 на домакините удари с много силен юмрук главния съдия. Той ми каза да викна бързо полиция. Играчът на Поповица Бойко Балев обаче ми препречи пътя и започна да ме псува на майка. Каза ми: „Ти от тук жива няма да си тръгнеш". Заби ми юмрук между гърдите. Болката беше непоносима. Обидата обаче беше много по-голяма. Около 100 човека, предимно мъже, наблюдаваха какво се случва и не само, че не ми помогнаха, тъй като все пак съм жена, а и се смееха отстрани, заяви тя.

- Успяхме да се доберем до съблекалнята и се заключихме. Бях много уплашена. Около 10 минути плачех и не можех да се успокоя. Аз съм мъжко момиче и щом съм се захванала с тази професия зная, че ще е трудно, но да ме бият - това е недопустимо. Полицията дойде и ни ескортира до съседното село. Там пуснахме жалба.

Сега чакам да има развитие по случая."