Бившият нападател на Царско село Юсуфа Яфа проговори за скандала със собственика на клуба Стойне Манолов, който се разрази в заключителни минути на мача с Локомотив (София) (1:1) от последния кръг в Еfbet Лига. 

Бесен екшън на ключов мач от Efbet Лига: Стойне Манолов нахлу на терена и наби свой футболист! ВИДЕО

Припомняме, че "царете" получиха възможност да изпълнят дузпа, която обаче породи напрежение между част от футболистите на домакините, сред които беше и Яфа. Гамбийският футболист искаше да изпълнени 11-метровия наказателен удар, но Стойне Манолов не му позволи, след като нахлу на терена и го шамароса. Нападателят призна, че е получил заплаха за убийство от един от треньорите на Царско село.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Вижте какво разказа Юсуфа Яфа в социалните мрежи, където публикува редица кадри от скандалната случка и обяснения:

"Позиционирах топката, за да изпълня дузпата и "капитанът" дойде отнякъде с желанието той да стори това. По време на тренировки, когато упражняваме дузпи, никога не съм го виждал да бие. Той взе топката, която си бях нагласил. Бях изненадан и го попитах защо го прави. 

Когато разбрах, че той мисли единствено за себе си, а не за отбора, взех топката обратно и казах, че аз ще поема отговорността. В тази ситуация във футбола, когато играч вземе топката и е сигурен, че ще вкара, неговите съотборници трябва да го подкрепят. Но, както изглежда, тук капитанът и моите съотборници мислят само за собствения си интерес. 

В този момент си помислих, че не искам моят отбор да изпадне и затова исках да изпълня дузпата - с ясната мисъл за отговорността, която поемам. Така прави един истински мъж! "Капитанът" го прие лично. В един отбор капитанът не се поставя над своите съотборници. В конкретната ситуация истинският капитан щеше да каже "Ти изпълни дузпата и дори да пропуснеш, целият отбор е с теб". 

Получи се цирк, който никога не бях виждал през живота си. Накрая те решиха, че ще ми позволят да изпълня дузпата, а това, което се случи впоследствие, дори не можех да си го представя. Президентът на клуба влезе на терена и се нахвърли върху мен. Това ми дойде твърде много - беше ясно, че тук вече не става въпрос за спорта. 

Оставих топката, на който иска да изпълни дузпата, и той (Стойне Манолов) ме изгони от терена, без дори да съм получил червен картон. Мачът продължаваше, а съдията и полицаите му позволиха да нахлуе на игрището. Усетих, че нещо не е наред и се отправих към съблекалнята. Той започна да ме блъска без причина, да ме стиска силно за врата и го попитах какъв е проблемът му с мен, след като не съм направил нищо лошо. Бях шокиран и не осъзнавах какво се случва. 

Докато напусках игрището, треньорът на вратарите заплаши живота ми, че ако не изляза, ще ме убие. Той каза "Напусни преди да те убия!". 

В крайна сметка "капитанът" взе топката, за да изпълни дузпата и я пропусна, с което тимът изпадна във втора дивизия. Бях много ядосан. Президентът ме последва в съблекалнята и ме удари по-силно отколкото на терена. Имаше над 30 полицаи на стадиона и никой не направи нищо!".

 

Битият от Стойне Манолов футболист проговори след големия скандал!

Публикувахте от Blitz Sport в Вторник, 24 май 2022 г.