Треньорът на Царско село Стефано Макопи говори след равенството 1:1 срещу Локомотив (София) и похвали своите футболисти, че са се борили до самия край. Италианецът коментира и скандала при дузпата в добавеното време на двубоя.

„Влязохме в мача с желанието да спечелим. Комплиментите отиват към футболистите. Те дадоха максимума. Можеше да се развият по-добре нещата. Все пак изпаднахме. Искам да благодаря на екипа, на нас треньорите, на Любен, на Веско, които ми помогнаха много и ме водиха за ръка в българския футбол. Безупречни момчета. Не можех да искам повече“, каза Макопи.

„Със сигурност има горчивина не от мача с Ботев във Враца, ами домакинския. След една минута водехме с 1:0, но останахме с човек по-малко. Там, ако можехме да подходим по друг начин, да контролираме мача, щеше да е различно. Ако нямахме този баланс и психика, щяхме да загубим мача. Те показаха, че искат да се борят“, продължи той.

„Двамата, които изпълняват дузпите бяха Венци и Каса. Двамата ги нямаше. Посочихме Копола. Поиска да я бие и не му позволиха. Извинявам се пред всички. Не можехме да контролираме ситуацията и не зависеше от нас от там насетне“.

„Имаше трудности от началото. Всички ни бяха зачеркнали с флумастера. Футболистите са се гледали странно. За какво е тази смяна, като е почти невъзможно да направим нещо? Двата хикса в началото с ЦСКА и Лудогорец помогнаха много за самочувствието. Намериха сигурност в собствените си възможности. Тичахме до самия край. Със сигурност беше много приятно приключение и евалата на момчетата“, завърши Макопи.