Главният съдия на скандалния футболен мач от окръжната група между Банкя и Сокол (Негован) е завел дело срещу футболиста, който го наби. Срещата беше прекратена в 77-ата минута при резултат 4:1. Александър Игнатов нахлу на терена при четвъртия гол за домакините и се нахвърли върху рефера Георги Андреев.

“Много неприятен случай. Мачът си течеше спокойно. Перфектно поведение на двата тима, само три жълти картона, никой не е имал претенции към мен. Нямаше никакви индикации за скандали. Домакините вкараха четвърти гол. Аз записвах името на голмайстора, когато изведнъж, зад гърба ми, притича Игнатов и ме удари. Не очаквах удара, видях го прекалено късно", разказа Андреев пред БЛИЦ.

"После стана страшно на терена. Почнаха да се бият привърженици на домакините и тези на гостите. Игнатов изяде 2-3 шута от фенове на Банкя, после го погнаха и собствените му съотборници. Биха го и свои, и чужди. Интересното е, че този Игнатов още на полувремето ни се заканваше. "Ще ви убия, ще ви изкормя!”. Явно беше решил да си отмъщава на съдиите, понеже беше наказан за предишния мач отново за подобни простотии. Искаше на нас да си го изкара", коментира Андреев.

Реферът сподели, че вече е завел дело срещу бияча. “Ще го осъдя. Игнатов е задържан в ареста на 9-о РПУ в “Люлин” за 72 часа. До 2-3 дни чакам да излезе решението на съда в моя полза. Освен това ще заведа иск и за нанесени морални щети. Този нещастник няма да се отърве така лесно”, закани се съдията.

Очаква се хулиганът от Сокол да получи още по-тежка санкция от Дисциплинарната комисия към Зоналния съвет на БФС в София, която ще заседава утре. Това не е първият интерес случай, в които са замесени играчите на Сокол. В последния кръг от миналия сезон състезател на Локомотив 101 заплаши с пистолет гостите от Негован след сериозно меле, което направиха двата тима.