Пореден екшън се разрази на футболен мач при аматьорите, разбра БЛИЦ. Срещата от 6-ия кръг на Софийската регионална група - Север, между Банкя и Сокол (Негован), беше прекратена в 77-ата минута заради побой над главния съдия и масово сбиване на феновете на двата отбора.

Очевидци разказаха пред БЛИЦ за инцидента в софийското село. Екшънът се разиграва при резултат 4:1 за домакините. Главният съдия Георги Андреев изненадващо е атакуван в гръб от човек, който седи на резервната скамейка на гостите.

По-късно се оказва, че биячът е картотекиран футболист на име Александър Игнатов, който обаче е прекалил с алкохола. Той не е имал право да стои на резервната скамейка, тъй като е изтърпявал наказание. Игнатов прескача загражденията около игрището, засилва се към рефера и го нокаутира.

Носът на Андреев е разбит, лицето му окървавено. Съдията веднага прекратява срещата, но мелето става страшно. Пътуваща агитка от Негован от 20-ина души, предимно пияни, навлиза на терена, в опит да се саморазправя.

Секунди по-късно група запалянковци на местния отбор започват да налагат гостите. "Стана по-страшно от Афганистан. Навсякъде кръв, лежащи тела, викове... Нашите момчета ги изкриваха от бой. Направо ги смазаха. Не можете да си представите колко бой изядоха негованци", разказа пред БЛИЦ играещият президент на ФК "Банкя" Живко Пъшев.

"Ние се бяхме постарали да организираме нормалното протичане на двубоя. Мачът си вървеше добре, поведохме с 4:1 и никой не очакваше това, което се случи в 77-ата минута. Агитката на гостите в по-голямата си част бе съставена от пияни хора", разказа Пъшев.

"Този Игнатов, който после разбрах, че е бил състезател на Сокол (Негован), прескочи въжетата и нокаутира съдията. Стана мелето. Жалко, че развалиха празника на Иваняне. В неделя селото имаше събор, имаше много гости. Всички се бяхме настроили като за празник, обаче тези от Негован се постараха да провалят нещата. Веднага след инцидента закарахме съдията до болницата, където той си извади медицинско. Разкарваха ме и до полицията, където писах обяснения. Аз такова нещо не съм виждал от години. Ако не наложат най-строги наказания на отбора на Негован, значи няма справедливост в нашия футбол", добави Живко Пъшев.

Това не е първи неприятен случай, в който са замесени играчи на Негован. В последния кръг от миналия сезон футболист на противника от Локомотив 101 извади пистолет, плашейки "соколите".