Зимният сън в „А“ група, продължил 69 дни, приключва. Началото на пролетния полусезон ще бъде дадено днес със 101-вото пловдивско дерби. Ботев приема Локомотив на клубната си база в Коматево „Смърфовете“ имат малко по-голямо самочувствие, тъй като през в мачовете с „жълто-черните“ през есента направиха 1:1 в Коматево и спечелиха с 2:1 на „Лаута“.

През зимата и в двата отбора се усети присъствието на новите собственици, които уталожиха финансовите проблеми. Христо Крушарски обяви плановете си за бъдещето на Локомотив, а Румен Чандъров също не крие амбициите си за Ботев.

И двамата треньори Николай Костов и Христо Колев имат проблеми с окомплектоването на титулярния си състав. Въпреки това двата отбора със сигурност са достатъчно мотивирани за спечелване на сблъсъка.

Треньорът на домакините Николай Костов няма да може да разчита на Даниел Златков. Това е единственият футболист на „жълто-черните“, който няма да е на разположение на специалиста, но с оглед на направената чистка през зимата - липсата на бранителят е съществен проблем за Костов. В състава на „канарчетата“ играчът под 21 години в титулярния състав ще е Серкан Юсеин.

За разлика от своя опонент Христо Колев-Бащата ще разполага през втория полусезон с доста по-голяма дълбочина на състава, въпреки че за дербито няма да може да разчита на наказаните Мартин Камбуров, Ванчо Траянов и Дани Кики, а Димо Бакалов е контузен. Желанието на Колев да разчита в този мач на Бирсент Карагарен може да доведе до бърза смяна на младия Велковски с Карагарен към средата на първото полувреме или най-късно на почивката.

2_13.jpgБотев (Пловдив) – Локомотив (Пловдив)loko_plovdiv.jpg

Днес от 13:00 часа
по Диема Спорт
клубна база на Ботев в Коматево
съдия: Георги Кабаков

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Ботев (Пловдив): Голас, Ошчипко, Гамаков, Р. Терзиев, Й. Христов, Юсеин, Балтанов, Огнянов, Неделев, Кифуети, Нелсън
Контузен: Златков
Наказани: няма

Локомотив (Пловдив): Ел Харуби, Стоянов, Котев, Тунчев, Крумов, Велев, Райнов, Марчев, Велковски, Гъргоров, Мансур
Контузен: Бакалов
Наказани: Камбуров, Траянов, Кики

Баланс: 100 мача, 36 победи за Ботев, 28 равенства, 36 победи за Локомотив, г.р. 121:123

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
* Локомотив (Пловдив) е най-слабият гост в първенството, само с една спечелена точка от 9 гостувания от началото на сезона.
* Ботев е отборът, изпълнил най-много дузпи от началото на сезон – 4.
* „Черно-белите“ имат най-слабата защита в „А“ група – 26 допуснати гола или средно по 1,44 средно на мач.
* „Жълто-черните“ са получили 23 попадения във вратата си от старта на шампионата. Само Локо (Пловдив) има по-лош показател.
* „Смърфовете“ спечелиха само една точка в последните си 4 мача от първенството.
* „Канарчетата“ взеха само една точка в последните си три мача от „А“ група.

 Kласиране, програма, голмайстори и всичко за "А" група - ТУК !!!