Днес започват финалите в турнира за Купата на БФС. Първо ще бъде излъчен победителят при старшата възраст (родени след 1 януари 1997 г.). Трофеят ще си оспорват Черно море и Литекс. Финалът е на Градския стадион в Русе и стартира в 16:00 часа. За съдия на важния мач беше определен Вихрен Манев. Асистенти ще му бъдат Мартин Венев и Димитър Русев, а четвърти рефер е Ивелин Занев.

Сблъсъкът между "оранжевите" и "моряците" има огромен залог. Както вече стана ясно, този сезон Купата на БФС е особено ценно отличие, тъй като БФС реши победителят в надпреварата за тази възраст да представлява България в квалификациите през лятото за Шампионската лига до 19 години.

Утре във Велинград е финалът за Купата на БФС при децата (набор 2001) между "Ботев" (Пловдив) и "Левски", а на 23 май е битката при младшата възраст (набор 1999) - ДИТ (София) - Литекс. Този сблъсък е поверен на Георги Кабаков, на когото ще асистират Мартин Маргаритов и Атанас Бозев. Четвърти рефер е Владимир Вълков. Финалът между ДИТ и Литекс ще се състои в Правец.