Академия Литекс класира още една своя формация за финалите за Купата на БФС. След набор`97, за отличие ще спори и тимът на родените през 1999/2000 г., воден от наставниците Ивайло Станев и Николай Димитров. Талантите на "оранжевите" елиминираха с 2:0 като гост Берое и ще се борят за трофея срещу столичния ДИТ на 23 април.

Литекс е единствената школа у нас с двама финалисти от три възрасти. За отбелязване е и постижението на треньора на Станев, който за трета поредна година класира отбор на финал за Купата. През 2013-а той триумфира с този набор при децата, а за миналата - с родените през 1998 г. при младшата.

Ловчанлии достигнаха заслужено до успеха и с по-добра игра от своя противник Берое. Резултатът можеше да бъде и още по-изразителен и категоричен, но гредите на два пъти спасиха домакините, отделно бяха изпуснати още четири чисти положения. За успеха се разписаха Иван Митрев в 14-ата минута и Димитър Илиев в самия край на двубоя. След последния съдийски сигнал, недоволни от загубата, фенове на домакините и родители на състезатели на беройци създадоха напрежение и се стигна до грозни сцени, но това нямаше как да помрачи радостта от победата на гостите от Ловеч.