Полузащитникът Георги Бабалиев е най-новото попълнение в състава на Етър, съобщиха от клуба от Втора лига.

"Двете страни подписаха днес договор и бившият футболист на Спартак Варна се присъединява към "виолетовите", като на него се разчита да раздвижи сериозно атаката", се казва в съобщението на клуба от Велико Търново.

Георги Бабалиев е роден на 14 май 2001 година в Карнобат и играе като външен халф. Юноша е на Черноморец Бургас, като преминава и през школата на Лудогорец. След това играе за Витоша Бистрица и Локомотив София, а от 2021 година става футболист на Спартак Варна. За "соколите" той дебютира при победата с 3:1 като гости на Нефтохимик. С варненския тим Бабалиев има 51 мача и 7 гола, а от началото на 2023 година играе за арменския Арарат Ереван. В началото на тази година той се завърна в Спартак. Играл е за националните отбори на България до 16, 17 и до 18 години.

"Играя като ляво и дясно крило и се радвам, че кариерата ми продължава в Етър. Гледал съм мачове на тима, наясно съм, че в момента не се намира на позицията, на която трябва да бъде. Затова съм тук, за да помогна. Надявам се на бърза адаптация и да помогна с всичко, което е по силите ми“, заяви след подписването на договора Георги Бабалиев.

В Етър той ще носи фланелката с № 11.