Мариян Огнянов напусна "Ботев" Пловдив и ще започне подготовка с румънския Търгу Муреш. Очаква се във вторник нападателят да бъде в северната ни съседка. Огнянов ще остане завинаги част от историята на "Левски" с гола, който вкара на Челси в групите на Шампионската лига. Въпреки това футболистът отдаде заслужено уважение на "Ботев".

На въпрос, с какви чувства напуска Пловдив, Мариян Огнянов заяви пред клубния сайт: "Тръгвам си с най-добри чувства. Преди да започнем интервюто се чудех какво да отговоря на този въпрос… Това, което чувствам е много повече от това, което мога да кажа. В "Ботев" видях и научих много неща. Преминаването ми в този отбор е една от най-важните и успешни крачки в моя живот. В Левски прекарах близо 10 години и там ме изградиха като футболист, но за 3,5 години „Ботев” ми даде неща, които на "Герена" не можах да почувствам. Клубът показа голямо уважение към мен, винаги съм усещал подкрепа в Пловдив. Подобно отношение те прави по-отговорен към работата ти в тренировките и мачовете, дава ти криле. В Ботев придобих самочувствието на утвърден играч."

Огнянов отговори на въпрос "Затворена страница ли е "Ботев" за теб?: "Абсурд! Би било доста глупаво от моя страна да го направя, а мисля че глупавите дни в моя живот оставих зад гърба си. За нищо на света не бих затворил страницата Ботев. Напротив – надявам се след време да се върна и да играя отново с жълто-черната фланелка. Стига да съм в добра форма и клубът да ме иска. Тук се възродих за футбола. Сигурно отегчавам хората с обясненията ми във всяко интервю, че съм много благодарен, но аз ще продължавам да благодаря на „Ботев” при всяка възможност. Така го чувствам и това е най-малкото, което мога да направя."