Бившият полузащитник на ЦСКА Брайън Хауърд направи интересни разкрития за живота си в България и по-специално престоя си в „червения“ клуб. Англичанинът напусна „Българска армия“ и подписа с Бирмингам Сити. Хауърд даде обширно интервю за вестник “Бирмингам Мейл“, в което говори за проблемите и неразбориите в ЦСКА.

„Бях щастлив, че през лятото имах различни опции в различни клубове. Исках предизвикателство, може би нещо различно. Това, което ми предложиха като заплати от ЦСКА, бе първото нещо, което ме впечатли, няма за какво да лъжа. Помислих си „това е чудесно!“ ЦСКА също бе шанс да играя в голям клуб, който се бори за титлата и може да спечели нещо, а също и шанс да играя в Европа", започва разказът си Браян Хауърд.

"Когато отидеш там обаче, нещата не са такива, каквито са записани в договора, и футболът не това, което са ти обещавали да бъде. Когато подписах, първо трябваше да се наложа в отбора, който имаше девет поредни победи. И изведнъж се оказва, че не получаваме заплати. В момента, в който спреш да получаваш заплати, става трудно. В последните мачове не играх, защото знаех, че се връщам в Англия и не исках да се контузя“, допълва англичанинът.

„Това е така с всички играчи там. Много е тъжно. Всеки ден преди тренировка имаш среща, на която се говори за заплати и пари. Така не се живее. Беше непоносимо. Всеки ден си проверяваш сметката, а те ти обещават „утре“, „утре“. Първата дума българска дума, която научих бе „утре“. Там всичко се случва утре", казва още Хауърд, който не успя да се наложи в ЦСКА.

Бившият халф на "червените" все пак споделя и нещо добро от престоя си в ЦСКА. Хауърд заяви, че е благодарен на италианския кондиционен треньор Роко Перота: "Това, което все пак ми помогна да оцелея, е италианският кондиционен наставник. Той беше направо велик. Укрепваше духа ми, правеше ми специални програми, диети и така ме задържа във формата, в която съм сега в Бирмингам."