Новакът във Втора лига Спортист (Своге) привлече двама нови футболисти, които през изминалия сезон играха в елита. Нападателят Григор Долапчиев и защитникът Атанас Кръстев вече са част от тима, воден от Георги Станков. Те бяха представени от председателя на УС на клуба Петър Веселинов.

Григор Долапчиев е юноша на ЦСКА, за който играе в "А" група през сезони 2012/2013. Последователно преминава през Турново (Македония), Хасково, Оборище (Панагюрище), Спартак (Плевен) и Витоша (Бистрица).

През миналия сезон Долапчиев беше в Дунав (Русе). 26-годишният нападател има отбелязани 20 гола в елита на България.

Атанас Кръстев натрупа опит с екипа на Арда, с който през изминалия сезон игра също в еfbet Лига. Преди това той е защитавал цветовете на Хасково, Ботев (Гълъбово) и Свиленград.

"Сигурен съм, че с привличането на тези двама опитни футболисти ще вдигнем класата на нашия отбор. Нашите амбиции е да се утвърдим във Втора лига на България и ще направим всичко възможно да го направим. Чакаме с нетърпение първата победа сред професионалистите", каза председателят на УС на Спортист Петър Веселинов.

Тимът от Своге падна с 0:2 от Локомотив (София) на старта, а във втория кръг гостува на Миньор (Перник) - в петък от 17:45 часа.