"Ботев" (Враца) започна подготовката за пролетния полусезон с водосвет, отслужен от Траянополския епископ Киприян. Наставникът Николай Тодоров-Кайзера и неговият помощник Георги Станков изведоха за първото занимание 20 играчи. Безспорно най-голям интерес сред феновете предизвика появата на Милен Василев. Бившият играч на "Левски" беше дал дума на основния съперник на врачани за първото място – Етър, но на стадион "Ивайло" го очакваха напразно.

От есенния състав на "Ботев" присъстваха още Деян Борисов, Георги Василев и Любослав Петров, както и момчетата, играли предимно в турнира за купата – Михаел Парасков, Мартин Димитров, Галин Найденов и др. От Локомотив (Мездра) пристигна трио – вратарят Иван Иванов, защитникът Георги Павлов и таранът Тодор Чаворски. В отбора се завръщат Руслан Куанг, Радослав Георгиев, Найджъл Яниславов и стражът Христо Митов.

Кметът на община Враца Калин Каменов пожела успех на футболистите в подготовката. „Аз вярвам във вас, че в края на сезона ще триумфирате с купата. Бъдете здрави, пазете се от контузии и заслужете обичта на феновете”, заяви Каменов.