Националът Мартин Райнов е последното и най-звездно попълнение на Янтра (Габрово). 

"Бившият капитан на Левски пренебрегна оферти от клубове в елита и се връща у дома, за да облече зелено-белия екип", информираха от клуба от Втора лига.

"Да играеш за клуба на родния си град винаги е нещо по-специално, така е и за мен. Следя Янтра от завръщането на отбора в професионалния футбол. Тимът надгражда с всяка изминала година. В клуба има добра организация, колективът е добър и за играчите остава само да мислят за футбол, всичко друго им е подсигурено с добри условия. Това трябва да носи успехи на терена и се надявам да имаме добри моменти заедно“, коментира Райнов.

Той е юноша на Янтра. Футболното му развитие продължава в школата на Берое, там дебютира и в професионалния футбол. Последователно бива отдаван под наем на Етър, Сливен и Банско, а през сезон 2014/15 играе за Хасково. Следва трансфер в Локомотив (Горна Оряховица), преди да се наложи като основен футболист в Локомотив (Пловдив). През 2017-а се завръща в Берое и взема капитанската лента, през сезон 2018/2019 преминава в Левски. За „сините“ Райнов има 78 мача, 2 гола и 3 асистенции и също носи капитанската лента. Участва и в четири мача от квалификациите за Лига Европа.

В чужбина е носил екипите на Ашдод (Израел), с който пък игра в квалификациите за Лига на конференциите, и елитния румънски Арджеш. През пролетта на сезон 2022/23 беше в Локомотив (София), а през миналия игра отново за пловдивския Локомотив. Общо до момента Райнов има над 300 мача в професионалния футбол.

За националния отбор на България Райнов дебютира на 10 октомври 2016 г. в световна квалификация срещу Швеция и до момента и има участие в 8 срещи за „лъвовете“.

32-годишният Райнов е подготвен и напълно готов да се включи в игра за Янтра. Той ще бъде на линия за предстоящото домакинство на Добруджа, а дали ще запише минути на терена и колко зависи изцяло от решението на старши треньора Тодор Киселичков. Мачът e в понеделник от 17:30 часа.