Лидерът в първенството на Северна Македония иска да вземе една от звездите на Локомотив (Пловдив), пише „Мач Телеграф“. Бирсент Карагерен е попаднал в плановете за лятна селекция на Шкендия (Тетово).

Представители на клуба няколко пъти са гледали на живо играта на нашия национал и са останали доволни от качествата му. Освен това от Шкендия са потърсили за коментар и Бруно Акрапович, докато той беше треньор на ЦСКА. Босненецът, работил начело на тима от Тетово през сезон 2015/16, е дал отлични препоръки за Карагерен.

Шкендия има аванс от 10 точки на върха на класирането в Северна Македония и почти сигурно ще триумфира с титлата. В клуба са амбицирани да атакуват участие в групите на Шампионската лига и затова търсят силни попълнения.

Бирсент Карагерен е един от любимците на собственика на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски. Неведнъж босът на „черно-белите“ е споделял, че ще пусне Умарбаев и Карагерен да играят в друг клуб, ако те самите са доволни от заплатата, която им се предлага. Именно това дава солидни шансове на Шкендия, където разполагат със солиден бюджет за българските стандарти.

Купа на България - сезон 2020/2021
efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството