Бившият президент на Левски Томас Лафчис смята, че крилото Кирил Десподов получава несправедливо малко игрово време в ПАОК. Лафчис, който е бивш вратар на Левски, Черно море, Панатинайкос и ОФИ Крит, бе гост на Радио Metropolis 95.5 и в шоуто "Sti Sentra", а поводът да бъде поканен е една година от пристигането на българина в солунския гранд.

"Започна в сериозния футбол в ЦСКА, а след това в един момент се озова в Лудогорец. Феновете на ЦСКА го смятаха за предател. Но останалата част от България го боготвори, защото той е лидер и основен играч за всеки отбор, в който cе състезава. И в Лудогорец беше така, така е и сега в българския национален отбор", започна той.

"Беше много добър ход от страна на ПАОК да го привлече. Единственото, за което съжалявам, е малкото игрово време, което му се дава. Той трябва да играе повече време, защото е лидер. Другото важно е, че не е егоист, а отборен играч. Не държи топката в краката си, не е обсебен да завършва непременно сам атаките. Техничен е, бърз. Той притежава всички елементи на страхотен играч", допълва бившият вратар и президент на Левски.

Десподов настигна Красимир Балъков по брой попадения за България, като двамата са с по 15. Роден в България в семейство на гръцки емигранти, Лафчис също е бил национал на страната. Попитан как би оценил постижението на Десподов, той отговаря: "Времената са други, а преди имаше по 5 мача на година с националната фланелка. Сега можеш да направиш и 25. Не можем да изчислим правилно кое колко е трудно като постижение. Но 100 гола са си 100 гола, а и той има още много какво да даде и на България, и на ПАОК".

Накрая Лафчис анализира дали може да играе и отляво като крило, съc сърбина Андрия Живкович на десния фланг: "И двамата са много добри, а Живкович е в ПАОК от много години, много харесван. И той също е лидер. Десподов няма проблем да играе и отдясно, и отляво. Треньорът може да направи тандем с двамата играчи, защото те изглежда работят много добре заедно. Луческу трябва да разчита на това и да ги използва и двамата".