Бившият професионален футболен съдия Петър Янински коментира червения картон на Иван Бандаловски срещу Дания (1:1). Както е известно, защитникът беше изгонен от френския съдия още през първото полувреме

“Няколко дни слушам как съдията в мача с Дания ни е ощетил. А това е абсолютно невярно твърдение. Не мога да си обясня как хора с опит във футбола могат да говорят подобни неща. Изгонването на Иван Бандаловскки не е червен картон, а виненочервен. По всички правила на съдийството той трябваше да бъде отстранен веднага. Лично моето мнение е, че това трябва да бъде придружено с поне 2 години условна присъда. Това не е фаул, а опит за убийство. Бих оправдал Бандаловски, ако прави нарушението, за да предотврати гол. А той извършва хладнокръвен фаул в центъра на терена. Изключително грубо, без мисъл да се играе с топката, ненужно. Единственото, което спаси датският футболист, е, че успя да подскочи леко. Иначе със сигурност опорният му крак щеше да бъде счупен. Вместо да бъдат обвинявани съдиите, Бандаловски да бъде изваден завинаги от националния отбор”, коментира Янински пред “Меридиан Мач”.

“В цялостното ръководене на съдията не видях грешки, с които България да е била ощетена. Реферът от Франция свири перфектно. Срещу Армения видях безобразен, слаб съдия. Той сбърка и в двете посоки, не видях тенденция срещу нас. Единствено срещу Италия можем да имаме претенции. Там английският рефер бе тарикат, казано жаргонно, и леко удари едно рамо на гостите. В нито един от трите двубоя обаче не видях грешки, които да повлияят по някакъв начин на крайния изход на срещата. Така че нека търсим първо грешките в себе си, а след това в съдийството”, завършва бившият елитен рефер.