Бившият вратар на “Левски” и националния отбор Димитър Иванков коментира равенството на България с Дания (1:1) в световна квалификация, който се игра снощи.

„За мен определено нашият отбор игра доста добре, като се има предвид и червения картон, който получихме в 30-ата минута. Съдията не би трябвало да го обвиняваме за тази ситуация. Бандаловски си го заслужаваше. След това отсъждане обаче се опита да компенсира с неадекватни отсъждания в полза на Дания. За Чехия очаквам труден мач, ние играем традиционно трудно, а и резултатите го доказват. Но доколкото знам имат проблеми", каза Иванков пред ТВ7.

Той сподели и очакванията си двубоя на “Левски” с ЦСКА, който е на 20 октомври.

“Очаквам “Левски” да стане шампион. Натам отиват нещата, но нека да не бързаме, това е в кръга на шегата. Предстои много труден мач с ЦСКА. През годините сме били свидетели, че Вечното дерби е печелено от отбори. „Червените" се намират в пета позиция и съвсем логично е да направи така, че да се намеси в борбата за титлата".

„Базил де Карвальо се вписва доста добре. Не напразно вкара доста голове. На “Левски” тепърва им предстоят трудните мачове и още нищо не е решено. След това имат мач и с Лудогорец. „Сините" са отбор, който винаги излизат за победа, но не бива да се правят трагедии, ако някъде се загубят точки. Отскоро съм в България. Нямам преки наблюдения върху школата на “Левски”. От една година съм тука и доколкото знам при тях и в Славия е най-работи най-добре. Това е много важно, защото по този начин се създават талантливите футболисти, които след това стават и бъдещето на националния отбор", сподели още любимецът на сектор “Б”.