Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Бившият международен рефер и шеф на Съдийската комисия към БФС - Димо Момиров, посочи един от реферите, които помагат на Лудогорец. В първия кръг шампионите стигнаха до лесна победа с 3:0 като гости на Черно море във Варна. Домакините скочиха заради изгонен техен футболист, спестен червен картон на Станислав Генчев, както и за неспряна игра преди втория гол на гостите от Разград.

“Георги Кабаков е съдия на Лудогорец и беше пратен във Варна да изпълни поръчка. Ако някой се е учудил от отсъжданията му, то аз го очаквах. Бях на "Тича" и изгледах мача. С това назначение се демонстрира, че още от първия кръг ще продължи тенденцията да се подкрепят грандовете. Засега нещата си продължават по старому, това се дължи на факта, че членовете на Съдийската комисия са си същите и тарторите там си правят каквото искат", изригна Момиров.

"Силните отбори ще бъдат обслужвани от арбитрите. Точните съдии ще се слагат на точните отбори. Имайте предвид, че изобщо не е случайно, че Кабаков свири и мача между двата тима във Варна през миналия сезон, както и решителната среща за титлата на разградчани с ЦСКА. Има двама-трима съдии, които са аташирани към Лудогорец, което е жалко, защото по този начин се опорочават кариерите на талантливи млади рефери", каза още опитният специалист.

Момиров посочи и основните ситуации, в които Кабаков е ударил рамо на шампионите срещу моряците.
"Още в средата на първото полувреме Станислав Генчев трябваше да бъде изгонен за удар с лакът, а получи само жълт картон. Ходих на два курса на методисти във Виена и Мадрид. Според новите правила лакътят се счита за оръжие и се наказва с директен червен картон. Това е абсолютно задължително. Изгонването на Паломино от Черно море също беше много пресилено. Как Кабаков разбра, че южноамериканецът е напсувал помощника му, след като този играч дори не знае български? Това повлия изключително много на крайни изход на срещата", допълни Момиров./БЛИЦ