Бившият изпълнителен директор на ЦСКА Стойне Манолов коментира ситуацията в клуба. В момента той е един от големите кредитори на “червените”, които продължават да ползват базата “Царско село”, а в последствие не плащат за това. Бизнесменът призна, че е направил многобройни опити да промени управлението на собствениците на ЦСКА, но е постигнал неуспех.

„Истина е, че съм прекарал не малко време със собствениците на ЦСКА. През цялото това време идеята бе по всякакъв начин да помогна на любимия си отбор. Водил съм много разговори с тях. Имало е разправии, стигали сме до конфликти с тях. Всичко е било в името на ЦСКА. Стараел съм се по всякакъв начин да променя тяхното управление, тяхното мислене за управлението на клуба. Няма кой знае какви големи резултати, защото това, което правят в момента е да убиват ЦСКА. Силно съм се надявал те да възприемат моите идеи, защото те се различават коренно от това, което собствениците правят. Моето желание е ЦСКА да има ръководители с европейско мислене, които не си позволяват да поемат ангажименти, които не могат да изпълнят. За съжаление това нещо не могат да го направят двамата президенти. Последният разговор проведох с Димитър Борисов. Бях недоволен от отношението към Стойчо Младенов. Начинът, по който се отнасят с легенди на ЦСКА. По същия начин постъпиха с Любослав Пенев, Павел Дочев, Милен Радуканов, а сега и със Стойчо Младенов. Позволих си да му поискам сметка за това, което правят. Той ми обясни, че авторитетът на „Титан" е много по-важен от авторитета на Стойчо Младенов, което ме накара да мисля, че тези хора нямат място в ЦСКА. Тяхното мислене е далеч от мисленето на хора, които искат да направят ЦСКА един истински отбор", коментира Манолов пред “Канал 3”.

“Тяхното управление, ако изобщо може да се каже, че тяхното поведение е управление, е изцяло една голяма лъжа. Тези хора поемат ангажименти и обещания към всички и почти не ги изпълняват. Мен много са ме лъгали, но това не е толкова важно. Важното е, че излъгаха всички фенове. Излъгаха ги с това, че ще дойдат по-добри времена за ЦСКА. Излъгаха президенти, треньори, играчи, излъгаха мениджъри, хора които работят с клуба, фирми, които се обръщаха с добро доверие към клуба. ЦСКА се превърна в единица мярка за некоректност. Това е най-страшното. Когато лъжеш от името на „Титан" не е страшно, но е недопустимо да поемаш ангажимент от името на ЦСКА и да лъжеш", продължи още Манолов.

„Те нямат необходимия ресурс. Най-достойно би било да излязат пред обществеността и да кажат, че нямат възможността да издържат клуба. Ако не го направят, това означава, че от този момент те поемат ангажимент да издържат ЦСКА. А това е нещо много сериозно. Дали имат тази възможност не мога да кажа. Доколкото знам бизнесът им е много сериозен, но да намаляваш бюджета на ЦСКА в момент, когато и Лудогорец е в разцвет, и “Ботев" прави хубави неща, а в “Левски" са много напреднали и имат достатъчно средства и спонсори, е равнозначно на провал", допълни Манолов.

Той е категоричен, че ако “Титан” решат да се оттеглят от ЦСКА, винаги ще се намери купувач за клуба...

„Ако от „Титан“ изчистят клуба и подредят къщичката, веднага ще се намерят кандидати, които да поискат да купят ЦСКА, но първо всички задължения трябва да са изчистени. Ако „Титан“ си тръгне от ЦСКА, аз ще опростя всички дългове на клуба към мен и да поема издръжката на ДЮШ. Това са не по-малко от 30-40 хиляди лева на месец. Не мисля, че от „Газпром“ са избрали “Левски” заради “Левски”. Имена като Стоичков, Бербатов, Пенев говорят повече за ЦСКА и правят ЦСКА по-известен от “Левски”. По-скоро е заради финансовото състояние в клуба. Премиерът трябва да намери баланс. Не може така – спонсорите на “Левски” са повече от феновете на Славия. В ЦСКА е малка трагедия. Няма заплати, грозна история. Няма дълго да се взима лиценз, ако нещата продължават така. ЦСКА има крещяща нужда от нов спонсор. Премиерът може да ни помогне”, продължи още Манолов.

Той коментира и назначението на Миодраг Йешич за треньор в ЦСКА.

“Ще се радвам, ако Йешич ни направи шампиони, но се съмнявам. Той е добър в оправдаването, отговорностите не са му приоритет. А и собствениците няма да му позволят да работи свободно. Колкото до обвиненията за “черно тото” – не мисля, че се занимава с такива неща. Йешич подходи недостойно. Заговори в момент, в който ЦСКА си имаше треньор, а той се предлагаше сам. По това време ЦСКА играеше най-добрия футбол в България, много по-добър от този през пролетта. Вярно е, че петната от Симитли и Мура си остават. Но бяхме осакатени, особено срещу Мура. Стойчо Младенов е велик треньор, който ще остане завинаги в сърцата на всички, които обичат ЦСКА“, добави Манолов.

Той не подмина и темата за съкращението на заплатите в клуба.

“В ЦСКА има футболисти с огромни заплати, това не е нормално. Стойчо Младенов не бе от най-скъпоплатените, не трябва да се спекулира с тази заплата. Съвсем нормално е той да ги осъди. Титаните ще съжаляват”, допълни Манолов.

Под критиките на Манолов попадна и сегашният изпълнителен директор в ЦСКА Георги Илиев – Майкъла.

“Майкъла в продължение на две-три години атакуваше непрестанно „Титан". Все си мислех, че го прави от любов към ЦСКА, но след като дойде на работа в ЦСКА той промени начина си на говорене, промени всичко това, което беше казвал, все едно не го е казал. В един момент той обезсмисли ролята на спортно-технически директор в ЦСКА. Защото ако човекът, който прави футбол и трябва да дава облик на един клуб, трябва да бъде всичко в клуба. И той афишира, че е всичко в клуба. Да не знаеш, че ще сменяват треньора, да не знаеш, че ще дойде друг треньор, да не знаеш кой футболист ще идва, откъде идва, какъв е. Извинявам се, но не виждам смисъл от неговото присъствие в ЦСКА. Той стана част от "Титан". Той стана говорителят на „Титан". Идеята беше той да отклони вниманието от "Титан" в друга посока. Той трябваше да поеме отговорността, която те избягват. Като говоря за Майкъла, мога да се върна години назад. Изпълнявах функциите на Георги Илиев, когато работих с Паро Никодимов. Тогава един ден Васил Божков ни извика и каза, че е решил да смени Аспарух Никодимов. Не знаех за това негово решение. Казах, че не съм съгласен, че Никодимов върши добре работата си. Нямах думата при смяната на треньора. Когато дойдох бях поел ангажимента да стоя зад този човек, да работя с него. Подадох оставката си и си тръгнах. Илиев трябваше да запази името и авторитета си и да подаде оставката си, защото идваше треньор, за който не беше уведомен. Защо продължава да стои в ЦСКА вече може да попитате него", продължи Манолов.

Естествено, като човек близък до един от предишните собственици на “червените” Манолов коментира и възможността Васил Божков отново да придобие клуба.

„Дълбоко се съмнявам, че това нещо може да се случи. Дано някой ден синът му (Антон), който много обича ЦСКА, има желание и се върне. ЦСКА ще може да стигне до шампионска титла", обясни Манолов.

Бившият изпълнителен директор на ЦСКА не подмина и темата за раздялата с Тодор Янчев.

“Тошко Янчев е най-достойният човек в този клуб за последните 10-15 години. Той е може би последната легенда на този клуб от това време. Янчев направи ясно послание, което за съжаление нито Димитър Борисов, нито Иво Иванов, нито Майкъла разбраха какво иска да им каже. Аз ще им кажа същото. Всички, които обичат ЦСКА ще кажат това. Феновете ще кажат това, което смятат на стадиона. Ние ще го кажем пред камерите. В най-близко време ако "Титан" не направят нищо добро за ЦСКА и не променят изцяло отношението си и не вземат различен курс, те ще бъдат изхвърлени от ЦСКА!", продължи Манолов.

За финал той коментира и един от съветниците в сянка на “Титан” и също бивш директор в клуба Драголюб Симонович.

“Изключително съм разочарован от Симонович. Преди 12 години аз го взех в ЦСКА като играч и той по никакъв начин не защити своето име. Не защити и мен. Преди няколко месеца, когато дойде в ЦСКА, той беше човекът, който направи най-големите интриги в този клуб. Човек с изключително нисък морал. Няма да се учудя, ако той е участвал в смяната на Радуканов. След това разпродаде целия отбор на ЦСКА, който бе най-добър в последните 10 години. По излишното настояване на Дуци бяха докарани Боладо и Томас, които са трансферни разочарования. А бяха обвинени други хора. Той си тръгна след всички това, а сега си позволява да дава оценки", завърши Манолов.