Бившият изпълнителен директор на Левски Иво Ивков направи скандално разкритие и призна, че „сините“ не е трябвало да получат професионален лиценз миналата година. Той беше категоричен, че мачът с НАП е щял да приключи година по-рано и вече да има работа по план за нов стадион.

„Сега е спокойно на „Герена“ – няма мониторинг, няма наказателна процедура от УЕФА, защото отборът е без квота за турнирите. Лицензът БФС ти го дава – покриваш или непокриваш критериите. Защо искахме в началото на 2023 г. да продадем Кордоба и Краев? Защото Левски не трябваше да получи лиценз през миналата година. Това е истината! Какво означава условен лиценз? Няма такова понятие! При нас Левски имаше безусловен лиценз, защото убедих и УЕФА, и всички, че няма изискуемо ликвидно вземане, няма падеж. Въпреки че дали беше така…“, заяви Ивков при гостуването си в канала на сдружение "Левски на левскарите" в YouTube.

„Строежът на нов стадион трябваше вече да е на дневен ред, а не мачът с НАП. Мачът с НАП го изиграхме – 2,5 милиона евро оферта от Сочи за Кордоба. Ама на НАП им настръхнали косите от нея… Правя си клауза за откупуване с Кордоба – плаща си парите и си заминава, а мен не ме интересува откъде са му те (б.р. – Сочи да ги преведат на играча, а той в касата на „сините“, за да няма риск от санкции). За Левски съм готов да направя всичко законно – да съблюдавам закона, да съм на ръба на него, обаче да постигнем целите си. Щяхме да направим още една дарителска кампания и да покрием с тези пари главницата. И щяхме да имаме готов отбор, защото бяхме взели заместници на Кордоба и Краев – Димитров и Чандъров. Ама ще кажете, че Чандъров не е като Краев. Не е, защото последната година не го тренира Мъри Стоилов“, каза юристът.