Новият старши треньор на Левски Станислав Генчев разкри част от плановете на клуба за лятна селекция и призна, че "сините" търсят вратар.

"Оглеждаме се за вратар. Имаме двама много талантливи вратари, но ни трябва и опитен човек. Той може да бъде полезен за тях, на отбора, а и на останалите ни млади играчи. Вратарският пост е много важен и искаме да привлечем вратар", сподели наставникът на "сините" в канала "Герена.бг".

"Хосе Кордоба още не е продаден. Говори се с клуб, но още няма сделка. За нито един треньор не е приятно да бъде продаден най-добрият му защитник. Кордоба още е играч на Левски. Ако той бъде продаден, трябва да намерим играч на неговото място. От опит знам, че едно от най-трудните неща е да намериш централен защитник, левичар", добави бившият треньор на Крумовград.

Той говори и за възможността да използва Цунами като централен защитник: "Винаги е добре да имаш играчи, които могат да играят на различни позиции. В дадени мачове Цунами може да бъде централен защитник. Майкон е привлечен преди да вляза в разговори с Левски. Запознах се с неговите качества и съм доволен, че мога да имам такъв играч".

Генчев призна, че иска голмайстора на елита Алекс Колев, на който бе треньор в Крумовград. Той отбеляза още, че би се радвал да може да работи с Адриан Краев, който след няколко дни става свободен агент.

"Ще опитам да проведа разговор с него. Бих искал да остане на "Герена". Той е момче от школата и знае какво е Левски. Носил е капитанската лента и е адаптиран към обстановката. Във всяка една линия имаме лидери. Това най-много липсваше на отбора през пролетта", категоричен бе Станислав Генчев.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!