Бившият директор на международния отдел в ЦСКА Илия Илиев държи съдбата на Левски. Причината е, че Илийката, както феновете на “червените” го наричат, е бил делегат на вчерашния скандален двубой между Левски и Литекс на “Герена”. Именно Илия Илиев е описал случилото се на стадиона.

“Аз бях на пистата, където по инструкция на ФИФА Трябва да бъде делегатът. Точно за инцидента в сектор “А” за най-голямо включително и мое съжаление не мога да говоря конкретно, тъй като единствено видях някакво раздвижване. Ако някой застане на моята позиция, ще види, че съм пределно искрен, ясен и точен, но според регламентите, аз като делегат се допитах до господин Антон Златантов, който е участвал в разрешаването на възникналата ситуация. Имам информация и преразказвайки я, съм я отразил в доклада. Нямам право да коментирам нещо преди разглеждането на казуса, но никой не би трябвало да се съмнява в моята добросъвестност”, каза Илия Илиев пред телевизия Ринг БГ.

На въпрос дали е имало сблъсъци между играчите на влизане в тунела след мача Илиев отговори: “Не е имало такива неща. Ако някой конкретно е бил в сблъсък и това излезе като факт, естествено няма да го оспорвам. Единственото нещо, което имаше като конфликт, бяха две ситуации, които се случваха пред очите ми. Първата ситуация бе с жълтия картон на Йеленкович, в която сърбинът си позволи по вулгарен начин да напсува администраторът на Левски безпричинно. Реакцията на Йорданов бе адекватна и той му показа жълт картон”, завърши бившият шеф в ЦСКА./БЛИЦ