Георги Дерменджиев е новият треньор на Левски. Това е третият бивш наставник на Лудогорец, който застава начело на „сините“ за последните 5,5 години. За 64-годишния специалист това ще е първа работа след раздялата му с разградчани. Такива бяха и предишните два случая.

На „Герена“ имат противоречиви и болезнени спомени в досегашната си работа с предишни наставници на „орлите“. Първият опит беше изключително кратък и приключи за броени часове. На 8 октомври 2013 година феновете на Левски съблякоха Ивайло Петев, преди да е провел първата си тренировка с отбора. Това трябваше да е първата работа на Петев след раздялата му с Лудогорец през лятото на 2013 г. Вместо това специалистът, който по-късно води и националния отбор, стана популярен по цял свят, тъй като кадрите от пресконференцията обиколиха международния видеообмен.

Вторият случай е по-продължителен, но много болезнен за привържениците на „сините“. На 22 декември 2014 година, няколко месеца след раздялата си с Лудогорец, Стойчо Стоев пое Левски и на полуфиналите за купата на България елиминира „орлите“ с общ резултат 1:0 (гол на Антонио Аниете на реванша на „Герена“. На финала в Бургас (30 май 2015 г.) „сините“ загубиха от Черно море с 1:2 след продължения. Година след злополучния финал и три кръга преди края на шампионата Стоев беше уволнен от „Герена“.

Последните двама български треньори на Лудогорец пък са свързани с Левски. Димитър Димитров, който изведе „орлите“ до титлата през миналия сезон, спечели дубъл със „сините“ през 2000 година. Херо замени точно Георги Дерменджиев през лятото на 2017 година.

Настоящият треньор на Лудогорец Антони Здравков не само е бивш юноша и футболист на Левски, но и в три периода временно заемаше треньорската длъжност на „Герена“. Като играч на „сините“ Сухия печели титлата и купата на България. Сега под неговото ръководство Лудогорец е лидер в класирането и ще играе срещу ЦСКА на четвъртфиналите за националната купа.

Сега предстои да проследим по какъв начин ще се развие кариерата на Георги Дерменджиев в Левски. Със сигурност няма да има събличане, но феновете на "сините" се надяват, че под негово ръководство на "Герена" ще счупят прокобата и за първи път след 2009 година ще спечелят трофей.
Веселин РУСИНОВ, БЛИЦ СПОРТ