Бившият страж на ЦСКА Румен Ненов напусна поста треньор на вратарите на „Ботев“ (Враца), информира „Конкурент“. Той е изпратил уведомление до председателя на Управителния съвет Николай Иванов, с което го информира, че едностранно прекратява трудовия си договор на основание чл. 327, ал. 1, т. 2 от Кодекса на труда, считано от 23 октомври.
 
„От това произлиза, че ми се дължи обезщетение по чл. 221, ал. 1 и чл. 224 от кодекса. Изразявам категорично волята си за прекратяване на трудовия договор, поради неизплатени възнаграждения”, е записал Ненов в документа.
 
„В момента не се чувствам пълноценен да изпълнявам своите задължения. Най-отговорно мога да заявя, че където съм работил, вратарите са пазели на доста добро ниво. При ситуация, която се създаде в „Ботев“ (Враца), смятам, че е по-разумно да си тръгна. Във футбола не можеш да излезеш на терена да отбиваш номер и да минават тренировките. Тръгвам си с най-добри чувства. Причината, заради която напускам е, че откакто съм се върнал през лятото в клуба, колкото и странно да звучи, нямам системно заплащане. Дали това е разумно и нормално от 17 юни до 18 октомври? Решението си не съм го взел снощи. Поне от месец и половина денонощно съм го обмислял. Няма връщане назад. Решението ми е категорично. Документите ми вече са оправени”, разкри бившият вратар.
 
„Не съм обиден на никого. С Валери Цветанов си стиснахме ръцете. Утре, например, ще се зарадвам като срещна кмета г-н Иванов или някой от колегите, с които не само съм работил, но и навремето сме играли заедно за този отбор. Не съм аз човекът, който може да каже какво ще е бъдещото на „Ботев“ (Враца). Иска ми се и искрено го желая отборът да се стабилизира, защото той е със сериозна история и не смятам, че заслужава да бъде в такава патова ситуация. Аз без работа няма да остана. Футболът е моят живот. Тръпката и емоциите, които са в него на друго място ги няма. От сърце желая успех на клуба”, допълни Румен Ненов.