Футболистите на Арда записаха втора победа в предсезонната си подготовка пред погледа на президента на клуба Петър Пешев. Играчите на Елин Tопузаков надвиха с 4:2 Кариана (Ерден), но това бе най-малкото, с което можеха да си тръгнат съперниците, също новаци във Втора лига. 

В 24-ата минута Кариана откри чрез Евгени Игнатов. След попадението „сините“ създадоха няколко положения, но чак в 41-ата стигнаха до попадение. След много хубава комбинация между Мисяк и Бенгюзов, топката стигна до непокрития Плахов, който вкара за 1:1. 

След почивката инициативата отново продължи да бъде в играчите на Арда. След две положения пред противниковата врата, бившият защитник на Левски Борислав Стойчев в 55-ата минута изведе Арда напред в резултата след отлично засичане на топката с глава. Малко по-късно резултата стана 3:1, като точен бе Владислав Мисяк. Юношата на Левски от воле се опита да скъса мрежата, получавайки прецизно центриране от Лозев. 

Именно Лозев пък бе автор на четвъртото попадение. В 80-ата минута той изпълни перфектно пряк свободен удар и не даде шансове на стража на Кариана. Преди това Пламен Крумов изпробва неговия рефлекс, но тогава вратаря си бе на мястото. До края на срещата играчите на Кариана стигнаха до втори гол, дело отново на Евгени Игнатов малко преди края. 

Именно тези два отбора ще играят още в първия кръг на старта на Втора лига. Срещата ще е в Ерден - на 28 юли от 18:30 часа. 

Последната контрола на Арда от лагера в Разлог ще е на 17 юли срещу Хебър (Пазарджик).