Бившият футболист на Левски Нуно Пинто, който бе диагностициран с левкемия, написа трогателни думи в знак на благодарност към всички, които се опитват да му вдъхнат кураж.

Португалецът ще трябва да прекрати кариерата си за неопределено време.

Защитникът обяви ужасяващата новина на пресконференция, като зад него застана целият отбор на 32-годишния играч на Витория (Сетубал), в това число президентът на клуба Виктор Хуго Валенте и докторът на отбора Рикардо Лопес.

“Искам да благодаря за подкрепата, която ми давате. За съжаление, не мога да отговоря на всички, но вашата сила е моята сила. И скоро отново ще правя това, което най-много ми харесва. Вяра и сила! Винаги ще сме заедно”, написа в трогателно съобщение Нуно Пинто.

„Благодаря ви от дъното на сърцето си и помнете, че здравето е единственото нещо, което не контролираме. Така че това е пример за всички, заедно до края. Този мач е най-важният в живота ми, но резултатът ще бъде победа“, написа още бранителят.

Португалецът носи екипа на Левски в периода 2011-2013 година, преди да се присъедини към Таврия Симферопол (Украйна) през януари 2014. От 2015 е играч на Витория Сетубал след кратък престой и в Астра Гюргево.