Футболистите на Черноморец (Бургас) Николай Кръстев и Мишел Платини ше бъдат санкционирани с парични глоби в размер на 7000 лева за боя, който си спретнаха по време на вчерашната контрола със Спартак (Варна).

Това реши мениджърът на "акулите" Красимир Балъков, който сподели че футбола е емоционален спорт и напълно разбира двамата, които обаче от своя страна трябва да знаят, че са публични личности, да дават пример и да защитават авторитета на клуба, за който се състезават.

В индивидуален разговор с Красимир Балъков Кръстев и Платини изразиха съжаление за случилото се, като оцениха постъпката си като непрофесионална и поднасят извиненията си на клубното ръководство и феновете. Двамата си стиснаха ръцете и оттук нататък те и целия отбор на Черноморец концертрират изцяло усилията си в предстоящия финален етап на подготовката за новия сезон.

Утре с полет през Мюнхен от летище София в 7:30 часа, "акулите" заминават на лагер в Австрия. По време на престоя си там избраниците на Балъков ще изиграят три контролни срещи - със сборен отбор на регион Ландек, шампионът на Германия Волфсбург и АЕК (Атина), който е участник в Лига Европа.