В Благоевград подхванаха война с Борислав Михайлов. Вчера ръководството на Пирин обяви, че ще бойкотира срещата със Славия от третия кръг на "А" група, тъй като БФС забрани на "орлетата" да играят домакинствата си на стадиона в Симитли. Днес пък феновете на Пирин заплашиха, че ще предприемат радикални действия срещу БФС заради последните, по думите на благоевградските запалянковци, абсурдни решения на футболната ни централа. Става въпрос за присъдения на Миньор (Перник) футболист Даниел Златков, както и за забраната "орлетата" да домакинстват в Симитли.

Декларацията на АК Пирин СС (без редакторска намеса):

Само два дни след логичната победа над „правилния футбол” изповядван от националния ни селекционер, БФС взе две решения, които ясно показват, че ПФК Пирин е един от клубовете, които са орисани да бъдат третирани тенденциозно от органите на футболния съюз.

Първото решение вчера, което отсъди юношата Даниел Златков на Миньор Перник, лишава ПФК Пирин от минимум шестцифрена сума, която всеки един клуб в страната или чужбина би следвало да заплати на клуба майка, за един футболист с над 20 мача за младежкия национален отбор, и още дузина за юношеските гарнитури. Това решение обаче, макар и абсолютно нередовно с оглед на показаните документи вчера, не касае нас като фенове и реално погледнато не ни влиза в работата.

Ненормално за нас е обаче последвалото решение на СТК на БФС, а именно забраната домакинските мачове на ПФК Пирин от А ПФГ да се провеждат на стадиона в град Симитли. Основата на това решение, според БФС, се базира на доклад от дежурния делегат на срещата играна в Симитли между Пирин и Миньор, която бе съпроводена от вандалски ексцесии, за които нито АК Пирин СС, нито който и да било благоевградски привърженик има дори минимална вина. Всичко случило се и прераснало във вандалщина с последствия, бе изцяло дело на публиката на гостите от Перник.

Алогичното в случая е, че СТК на БФС дори има наглостта да “посъветва” ПФК Пирин да играе домакинските си мачове на стадиона в Перник, или националния стадион Васил Левски. В последствие, едва днес, БФС реши също така и че стадиона в Кюстендил отговаря на изискванията за провеждане на мачове от А ПФГ.

Цялата тази ненужна драма е организирана от кукловода на българския футбол Иван Вуцов, баща на треньора на Славия- Велислав Вуцов „Главоча” , на когото предстои мач с Пирин.

Ако това не е така то означава, че БФС действа хаосно и нелогично и противоречи на собствени решения взети преди това.

Имайки предвид по-горе написаното АК Пирин СС категорично заявява, че ако домакинските срещи на клуба не се провеждат на стадиона в град Симитли, или въобще на територията на благоевградска област, двубоите на ПФК Пирин няма да протичат нормално за администриращия орган на футболното ни първенство. АК Пирин СС ще направи всички възможно да попречи на нормалното протичане на срещите и най-вече на работата на служителите на БФС.

Абсурдните решения от вчера, взети изцяло в ущърб на благоевградския футбол, ни карат за пореден път да апелираме към частната фирма БФС, „ръководена” от виновниците за провала на българския национален отбор на световното в САЩ 94, където същите тези материални днешни ръководители (тогава национални футболисти) лишиха българската футболна общественост от логичната първа световна титла, незабавно да изчезнат от българския футбол. Те за пореден път доказват, че тяхната единствена цел е да пречат на отборите, които развиват футбола и бълват непрестанно футболисти, за да може тяхното “златно поколение” да си остане тавана, който никога да не може да бъде прехвърлен, поне докато те са живи.

БФС безучастно седи и наблюдава (даже помага) на гробокопачите на уникалните школи като тази на Пирин, на Ботев Пловдив, Нефтохимик, за сметка на новоизлюпени формирования свързани по някакъв начин с някои от провалилите се бронзови медалисти от САЩ 94.

Ако БФС остане глух за този апел, ние изразяваме желанието си домакинските мачове на клуба да се играят в Перник. Нека последствията от това да тежат на съвестта на футболните ни управници.

В заключение, АК Пирин СС апелира за бързо и положително решаване на възникналата ситуация за благоевградските фенове. Ако това не стане така, фенклуба се ангажира с радикални действия спрямо БФС и неговите служители.

АК Пирин СС, Председател: Константин Капчин