Бившата футболна звезда Благой Георгиев коментира темата с върлуващия по света и у нас коронавирус. Набожният футболист преди дни призова за молебен срещу заразата и я определи като изпитание, което трябва да преодолеем.

"Нека спазваме всичко, което ни се казва, за да може да свърши по-бързо тази ситуация. Аз имах призив и към нашия Патриарх, който да наложи пост и молебен, защото знаете, че в такива времена това е най-важното. Няма друго спасение, освен да вярваме в Господ, защото само той знае кога ще свърши всичко това. Това е изпитание, което ни се дава, така че това е моят призив", заяви той.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Георгиев похвали бившите си съотборници от Славия и ги определи като втория най-добър отбор у нас, заедно с Лудогорец и не пропусна да коментира шансовете на България в баражите за отложеното за догодина Евро 2020.

"В момента може би Славия е най-добрият отбор в България, заедно с Лудогорец. Така, че с доста работа, труд и талант се получават нещата. Това, че се даде толкова време на Загорчич и не е сменян, също оказа влияние. Все пак трябва да повярваш в някой треньор и да му дадеш време".

"Никога не съм имал проблеми с Венци Стефанов, не знам откъде се появиха тези писаници. Не ми се говори за това, аз нямам проблем с абсолютно никой. Шансовете на националния ни отбор за баражите са големи, все пак това са два мача. Така че в тези два мача всичко може да стане. Клише е да дадем максимума и да направим всичко възможно. Просто трябва да си повярваме, че трябва да участваме там, където отдавна не сме били. Забравяме всичко останало и мислим за тези два мача", обясни Благо пред "Гонг".

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!