Българи са алармирали Ирланския футболен съюз, че Спас Делев е играл с нередовна картотека в реванша с Клифтънвил от третия квалификационен кръг на Лига Европа (2:1). Както е известно, медиите в страната и сайтът на тазвечершния съперник на “червените” ТНС написаха, че УЕФА разследва случая.

Бившият член на Надзорния съвет на Пирин Петър Байкушев заяви, че сигналът е подаден от хора от новото ръководство на “орлетата”. Според него на 100 процента това е факт, тъй като много хора в Благоевград не могат да се примирят, че Делев само за една година от “В” група стигна до ЦСКА.

„Лично аз съм водил преговорите с ЦСКА и искам най-отговорно да заявя, че между Пирин и ЦСКА има перфектен договор за Делев и със сигурност картотеката му е изрядна”, каза Петър Байкушев в специално обръщение до БТА.

УЕФА обяви, че всичко е наред с договора на играча, но в бъдеще ще гледа под лупа документите на “червените”. Българският гранд ще попадне в графата от клубове нарушители, които не са били санкционирани на момента, но ще бъдат дебнати за в бъдеще./БЛИЦ