Едва на 17 години Димитър Евтимов се утвърждава като титуляр на вратата на Чавдар (Етрополе) за пролетния полусезон. Талантливият страж преди няколко месеца беше на проби в Манчестър Юнайтед, където получи одобрение лично от Сър Алекс Фъргюсън. Голямата болка на Митко обаче си остава случилото се с него на "Герена" преди няколко години.

"Бях на 14, когато започнах да тренирам в "Левски". В началото Гибона (б.а.-Божидар Искренов) ми каза, че оставам в отбора. След 4 дни обаче бях изгонен като неперспективен играч. Той ми каза, че ако искам да остана и да играя при тях, трябва да си намеря квартира. Нямах право да използвам пансиона им. Заради това си събрах багажа и веднага си тръгнах обратно към родния Шумен. Гибона се скри като мишка и не ми помогна с настаняването", разказа Димитър Евтимов пред БЛИЦ.

"Предложения не ми липсваха. Имах оферти от няколко клуба, звъняха на родителите ми. За моя голяма радост направих правилен избор - Чавдар (Етрополе). Вече не искам да се сещам за "Левски" и Гибона. Когато бях при тях, той беше шеф на школата им. За съжаление никога няма да просперираме, ако продължава да има хора като него във футбола ни - да стават шефове, при положение, че не си разбират от работата", каза още с огорчение Митко.

"Сър Алекс е страхотен човек. Остана впечатлен от качествата ми. Преди мен в Манчестър Юнайтед се бяха пробвали още 8 момчета, на които директно е казал "не". Мен обаче ме одобри. Тренирах с Едвин Ван дер Сар и Томас Кушчак. Димитър Бербатов много ми помагаше. Надявам се някой ден да се завърна в Манчестър Юнайтед. Все още обаче нищо значимо не съм направил. Надявам се да се утвърдя на вратата на Чавдар и да помогна на отбора през пролетта", каза още Димитър Евтимов.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ

Цялото интервю с Димитър Евтимов - ТУК