Националният отбор на България победи Латвия с 1:0 в контролна среща, играна на Националния стадион “Васил Левски” пред не повече от 1500 зрители. Преди началото на двубоя се получи страхотен гаф с родния ни химн. След изпълнението на химна на гостите трябваше да бъде изслушан и "Мила, родино", но озвучителната система се повреди. Все пак малкото фенове и нашите футболисти продължиха да пеят.

Единственото попадение в двубоя реализира Димитър Рангелов в 54-ата минута.

Нашите започнаха в титулярния си състав, като на върха на атаката действаше Димитър Бербатов, подпомаган от Ивелин Попов зад него, Мартин Петров и Благо Георгиев по крилата. В защита се върна Александър Тунчев, който игра с Котев, а по двата фланга действаха Манолев и Живко Миланов. В средата на терена опорни халфове бяха Чавдар Янков и Станислав Ангелов.

В 11-ата минута Благо Георгиев стреля, топката рикошира в крак на защитник и излезе над вратата. В 22-ата минута Ивелин Попов излезе контузен и бе заменен от Валери Домовчийски. В 34-ата минута бе едно от най-чистите положения за нашите. Валери Домовчийски получи топката на границата на малкото наказателно поле, но отправи твърде лек удар по земя и вратарят улови. В 41-ата минута отново Домовчийски влезе в наказателното поле и вместо да стреля, финтира защитник, топката прехвърли вратаря, но той в последния момент изби в корнер.

През второто полувреме Станимир Стоилов извърши няколко смени и новите футболисти пораздвижиха играта. В 49-ата минута гостите пропуснаха най-голямата си възможност, след като техен играч стреля към вратата, а Станислав Манолев изчисти от голлинията. В 54-ата минута Благо Георгиев центрира от фаул в наказателното поле на гостите, защитата не се справи и топката попадна в Митко Рангелов, който с удар от границата на малкото наказателно поле вкара за 1:0. В 70-ата минута Божинов имаше шанс да удвои заради грешка на вратаря на Латвия, но все пак стражът се поправи. До края на двубоя Божинов и Сърмов стреляха отдалеч, но резултатът остана непроменен./БЛИЦ

Мачът по минути тук

България – Латвия 1:0
1:0 Димитър Рангелов (54)

България: 12.Николай Михайлов, 7.Станислав Манолев, 3.Александър Тунчев (46 - Пламен Николов), 5.Кирил Котев, 16.Живко Миланов, 15.Благой Георгиев (73 - Павел Виданов), 8.Чавдар Янков (46 - Георги Сърмов), 6.Станислав Ангелов, 17.Мартин Петров (59 - Валери Божинов), 13.Ивелин Попов (23 - Валери Домовчийски), 9.Димитър Бербатов (46 - Димитър Рангелов)

Латвия: 12.Ванинс, 5.Кляв, 6.Ивановс, 3.Астафиевс, 7.Качановс, 19.Колесниченко, 18.Жигаевс, 8.Кауна, 10.Рубинс, 11.Карлсонс, 2.Михадюкс

Стадион “Васил Левски” - 1500 зрители
Съдия:
Василиос Пампоридис (Гърция)