България влезе сред най-добрите 24 отбора на световното първенство по футбол за бездомни хора с актив от три победи в петте си мача от първата групова фаза на турнира. В последните си две срещи от Група "D" днес националите ни загубиха злощастно от Литва с 4:5 и надиграха Гърция с 8:1.

Деветте спечелени точки им отредиха трета позиция в групата, което ги изпраща сред най-добрите състави в състезанието и ги оставя в борбата за титлата. Във втората групова фаза България ще бъде в една група със съставите на Бразилия и Мексико. Останалите три съперника на националите ще бъдат определени по-късно днес, след като се изиграят и последните мачове от групите А, В и С.

Във втората групова фаза на Homeless World Cup шестте отбора във всяка група играят помежду си по един мач. Първите два отбора в крайното класиране се класират за елиминационната фаза, която разпределя местата между 1 и 8 в турнира. Третият и четвъртият играят за позициите от 9 до 16, а последните два състава в подреждането ще се състезават за 17-24 място.

В днешните мачове от Група "D" България се представи колебливо. В първата си среща за деня националите започнаха много силно и поведоха на Литва с 4:1. Впоследствие обаче допуснаха обрат до 4:5, след като не отбеляза нито едно попадение през второто полувреме. В срещата с Гърция обаче националите бяха пределно мотивирани, тъй като от този мач зависеше продължаването им в „шампионския” поток, и не оставиха никакви шансове на съперника. В приятелска среща, играна днес по обяд, България надигра с 4:2 и състава на Дания, който преди последните мачове от първата групова фаза беше трети в Група "В".