Много хора прииждат към зала "Колодрума" в Пловдив, където от 10:00 часа ще се състои поклонението пред тленните останки на футболната легенда Динко Дерменджиев, предаде репортер на БЛИЦ.

Да почетат Чико дойдоха Димитър Енчев - председател на зоналния съвет на БФС Пловдив, волейболната легенда Анка Узунова, Антим Пехливанов, чийто треньор е бил Дерменджиев и легендата на другия пловдивски гранд Локомотив (Пловдив) и бивш футболен съдия Атанас Узунов.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Пред БЛИЦ областният управител на Пловдив Здравко Димитров, семеен приятел на Дерменджиев изрази огромно съжаление от внезапната кончина и каза, че пловдивският спортен свят няма да е същият.

Бившият кмет на Пловдив Славчо Атанасов, свързан с дългогодишно приятелство с Чико, се насълзи и каза, че е Дерменджиев е в по-добър свят и ръководи небесния отбор на Ботев.

Президентът Петър Стоянов се разплака и изрази съболезнования на близките на славния български футболист, а Христо Бонев - Зума каза, че Дерменджиев не е само легенда, а цяла епоха в българския футбол.

Поклонението ще продължи няколко часа, а след 13:30 ще е и самото погребение.

Кристина ИВАНОВА / БЛИЦ