Локомотив (Мездра) започва днес участието си на финалите на Европейското железничарско първенство по футбол. Тимът е представител на България на турнира, който се провежда от 5 до 11 октомври в руския черноморски курорт Сочи.

Нашите са в предварителна група „А” заедно с домакините от Русия, Германия и Словакия. Днес от 15.30 часа българите играят със Словакия, на 7 октомври от 10.00 ч. - с Германия, а на 8 октомври от 15.30 ч. - с Русия. В другата предварителна група „Б” са актуалният шампион на стария континент - Франция, Беларус, Белгия и Чехия.

Всички срещи се играят в Центъра за подготовка на руските национални отбори по футбол „Спутник-Спорт”, разположен в микрорайон Мацеста на курорта Сочи, предава Общински вестник "Мездра XXI век".

Локо (Мездра) замина за Euro 2015 в състав: вратар - Ивайло Върганов, защитници - Цветко Иванов, Светослав Георгиев, Димитър Зайков, Борис Райчев и Иван Иванов, халфове - Григор Стойчовски, Александър Миков, Здравко Атанасов, Николай Николов, Георги Иванов и Ивайло Бояджиев, нападатели - Боян Иванов, Иван Редовски, Мартин Кушев и Мариян Маринов.

Селекционери на тима са Редовски и Валентин Пешунов, а водачи на отбора - Кирил Ангелов и Огнян Ръждавички от Българския железничарски спортен съюз (БЖЖС).

Локомотив (Мездра) се класира за финалите на USIC 2015 Football Championship, след като през юни 2013 г. спечели квалификационния турнир в комплекс„Албена”. В него българите победиха Казахстан с 5:0, Словакия с 4:0, Дания с 9:3 и Азербайджан с 5:3 след изпълнение на дузпи (в редовното време 1:1).

Това е петото участие на Локо (Мездра) във финалите на International Football Championship of USIC. През 2003 г. в к. к. „Албена” под ръководството на покойния треньор Семко Горанов (1936-2011) мездренският клуб стана европейски железничарски шампион. През 1995 г. в Холандия се класира на пето място, а през 1999 г. във Франция и през 2007 г. в Чехия се нареди шести. Двукратен шампион на стария континент е Локомотив (София) - през 1961 и 1963 г.

13_1.jpg