Тодор Неделев ще бъде транспортиран днес от Тбилиси до България с частен санитарен самолет. Аеропланът е оборудван с необходимата техника и медицински специалисти на борда. Заедно с национала ще пътува и лекарят на националния отбор Бисер Бочев, който е неотлъчно до него. Приятелката на Неделев – Анита Терзийска, най-вероятно ще се прибере с полет на редовните авиолинии.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

Както е известно, Неделев пострада тежко при автомобилна катастрофа в петък, 10 юни, малко след пристигането на националите в грузинската столица за мач от Лигата на нациите.  

Местният професор Шота Ингороква извърши сложна мозъчна операция, спасила живота на халфа на Ботев (Пловдив) и България.

Ангажирането на санитарния самолет струва  немалко пари. Според непотвърдена информация става въпрос за около 30 000 лева, които БФС е платил.

Лекарите са категорични, че Неделев скоро време не може да ползва нормални авиолинии заради по-голямото налягане в горните слоеве на атмосферата.  Именно поради тази причина той ще се придвижи до България с нисколетящ самолет.

„Много е важно обаче атмосферните условия да са благоприятни, за да може полетът да продължи спокойно – да е ясно времето, да не вали, да няма турболенции и насрещен вятър. Ако има някакви проблеми, самолетът ще бъде принуден да кацне в Истанбул. Дано днес няма никакви спънки.

 Поради тази неизвестност засега не може да се твърди категорично кога и точно къде ще се приземи санитарният аероплан - било в Бургас, Варна, Пловдив или София. Ще се реши в последния момент и в зависимост от въздушните условия. Всички стискаме палци и се молим Тошко да се върне нормално в родината ни“, заявиха източници на БЛИЦ.  

Те припомниха, че Неделев по принцип изпитва проблеми при летене със самолет, но лекарите са гарантирали, че ще му осигурят максимален комфорт.

БЛИЦ полежава на Тодор Неделев спокоен полет и сполучливо прибиране на българска земя!